Let op! Geld lenen kost geld Let op! Geld lenen kost geld.
Ga naar pagina inhoud

Het Coronavirus en uw Financial Lease of Krediet

Financial Lease
Als gevolg van de coronacrisis hebben (vrijwel) alle klanten met een Financial Lease contract, uitbetaald vóór 22 maart 2020, bij Alpha Credit Nederland een betaalpauze ontvangen. Deze betaalpauze is ingegaan per 31 maart 2020 voor een periode van 6 maanden. Dit betekent dat er gedurende 6 maanden geen rente plus aflossing betaald hoeft te worden. De betaalpauze heeft mogelijk fiscale gevolgen voor u. Neem contact op met uw tussenpersoon of een fiscaal adviseur om deze gevolgen in kaart te brengen.

Als u geen gebruik wilt maken van de betaalpauze, dan vragen we u om dat zelf door te geven. Beëindig hier de betaalpauze van uw Financial Lease.

Wij begrijpen dat u vragen heeft over de betaalpauze. Deze hebben wij voor u op een rijtje gezet.

Consumptief krediet (Doorlopend Krediet, Persoonlijke Lening of Huurkoop)
Klanten die zijn geraakt door het Coronavirus en een consumptief krediet hebben bij Alpha Credit Nederland die vóór 1 april 2020 is ingegaan of uitbetaald, konden t/m 31 juli 2020 een betaalpauze van 3 maanden aanvragen voor rente en aflossing. Het aanvragen van een betaalpauze is nu dus niet meer mogelijk.

Heeft u vragen over de betaalpauze? Bekijk dan de veelgestelde vragen. Hier leest u ook wat u kunt doen als u verwacht dat u de maandlasten voor uw lening na de betaalpauze niet kunt betalen.

Corona: phishing en oplichting
Wereldwijd wordt veel gecommuniceerd over het Coronavirus. Wij zien dat cybercriminelen profiteren van de grote behoefte aan informatie. Zij versturen veel phishing e-mails, maar ook berichten via SMS, iMessage, WhatsApp en WeChat, die op het Coronavirus inhaken. Zo proberen zij malware op uw computer of smartphone te installeren of uw persoonlijke, financiële of zakelijke gegevens te ontfutselen. Bekijk hier de voorbeelden van phishing en waar u op kunt letten om geen slachtoffer te worden.