Let op! Geld lenen kost geld Let op! Geld lenen kost geld.
Ga naar pagina inhoud

Betaalpauze

Wij begrijpen dat u vragen heeft over de betaalpauze voor uw Financial Lease. Deze hebben wij voor u op een rijtje gezet.

Wat houdt de betaalpauze in?

Als gevolg van de coronacrisis hebben vrijwel alle klanten met een Financial Lease contract bij Alpha Credit Nederland per 31 maart 2020 een betaalpauze ontvangen van 6 maanden. Dit betekent dat er gedurende 6 maanden geen rente plus aflossing betaald hoeft te worden en dat de incasso’s van de leasetermijnen per 31 maart en 16 april niet hebben plaatsgevonden. Klanten die hier geen gebruik meer van willen maken, kunnen dit via dit formulier aan ons doorgeven. Als het formulier vijf werkdagen voor de eerstvolgende incassodatum bij ons binnen is, dan wordt deze leasetermijn weer geïncasseerd. Of doet u uw maandelijkse betaling via een periodieke overboeking, dan moet u deze zelf weer activeren.

Wanneer kom ik in aanmerking voor deze betaalpauze?

Vrijwel alle klanten met een Financial Lease contract bij Alpha Credit Nederland (ACN) komen in aanmerking voor de betaalpauze. Deze betaalpauze is automatisch ingegaan per 31 maart 2020. In enkele gevallen is het mogelijk dat u niet in aanmerking komt voor de betaalpauze. Bijvoorbeeld als er sprake is van fraude of een uitwinningsprocedure, kan het zijn dat u niet aanmerking komt. Neem in dit geval contact met ons op. Wij zullen op individuele basis bekijken wat de opties zijn.

Ik heb geen betaalpauze gekregen. Hoe komt dat?

Waarschijnlijk komt u niet in aanmerking voor de betaalpauze. Om te bekijken of er alsnog mogelijkheden zijn, kunt u contact opnemen met onze medewerkers van de afdeling Klantbeheer.

Wanneer gaat de betaalpauze in?

De betaalpauze is al ingegaan. Vanaf 31 maart 2020 incasseren wij gedurende zes maanden geen maandelijkse leasetermijnen voor uw aflossing en rente. Dit betekent dat de leasetermijn met incassodatum 31 maart 2020 en/of 16 april 2020 niet is geïncasseerd of niet hoeft te worden overgemaakt. Wilt u in de toekomst geen gebruik meer maken van de betaalpauze? Vul dan dit formulier in om de betaalpauze te beëindigen. Dan moet de eerstvolgende leasetermijn weer betaald worden.

Hoe lang geldt deze regeling?

Deze regeling, de betaalpauze, geldt voor de komende 6 maanden. Maakt u in de toekomst liever geen, of korter gebruik van de betaalpauze? Dan kunt u dit online aan ons doorgeven via dit formulier.

Moet ik na afloop van de betaalpauze de 6 maanden in één keer betalen?

Nee, de looptijd van uw contract wordt met 6 maanden verlengd. De maandtermijn en de totale kredietsom blijven ongewijzigd, de looptijd wordt verlengd met de looptijd van de betaalpauze. Als u krediet geregistreerd is bij het BKR dan wordt de langere looptijd ook doorgegeven aan het BKR.

Kan ik ook langer dan 6 maanden gebruikmaken van de betaalpauze?

Nee, het is niet mogelijk om langer dan zes maanden gebruik te maken van de betaalpauze.
Verwacht u dat het na de betaalpauze nog steeds moeilijk wordt om uw leasetermijnen te betalen? Stuur dan een e-mail naar FLbetaalpauze@alfam.nl met daarin uw bedrijfsnaam, KvK-nummer, vestigingsadres, telefoonnummer en contractnummer. Wij nemen dan binnen twee weken contact met u op. We vinden het belangrijk dat uw Financial Lease ook na de betaalpauze voor u betaalbaar blijft en kijken graag samen met u naar een passende oplossing.

Kan ik ook korter dan 6 maanden gebruikmaken van de betaalpauze?

Als u korter dan 6 maanden gebruik wilt maken van de betaalpauze, dan kunt u dit online aan ons doorgeven via dit formulier. Let op: u kunt daarna geen gebruik meer maken van de betaalpauze.

Kan ik toch aflossen tijdens deze betaalpauze?

Ja, u kunt aflossen tijdens de betaalpauze. Dit doet u door zelf een betaling over te maken naar het gebruikelijke bankrekeningnummer van Alpha Credit Nederland (ACN) onder vermelding van uw contractnummer

Let op: Alle termijnen die u betaalt terwijl de betaalpauze doorloopt, worden als ‘extra aflossing’ geboekt. Dit betekent dat deze betalingen aan het einde van de looptijd pas worden verrekend.

Betaal ik extra kosten voor de betaalpauze?

Er worden geen extra administratieve kosten in rekening gebracht voor de betaalpauze. Ook berekenen we geen extra rente. De maandtermijn en de totale kredietsom blijven ongewijzigd.

Wat als de crisis langer dan 6 maanden duurt?

De betaalpauze duurt maximaal zes maanden, ongeacht de duur van de crisis. U kunt dus niet langer dan zes maanden gebruikmaken van de betaalpauze.
Verwacht u dat het na de betaalpauze nog steeds moeilijk wordt om uw leasetermijnen te betalen? Stuur dan een e-mail naar FLbetaalpauze@alfam.nl met daarin uw bedrijfsnaam, KvK-nummer, vestigingsadres, telefoonnummer en contractnummer. Wij nemen dan binnen twee weken contact met u op. We vinden het belangrijk dat uw Financial Lease ook na de betaalpauze voor u betaalbaar blijft en kijken graag samen met u naar een passende oplossing.

Geldt de betaalpauze ook voor nieuwe leningen of een verhoging van leningen?

Heeft u recent een nieuw Financial Lease contract afgesloten, dan geldt de betaalpauze als dit contract vóór 22 maart 2020 is uitbetaald.

Moet ik aantonen dat ik ben geraakt door de coronacrisis?

Nee, u hoeft niet aan te tonen dat de coronacrisis u raakt.

Heeft de betaalpauze fiscaal gevolgen voor mij?

De betaalpauze kan fiscaal gevolgen hebben voor u, neem hiervoor contact op met een fiscaal adviseur.

Ik heb de betaalpauze beëindigd maar wil dit terugdraaien, kan dat?

Heeft u de betaalpauze beëindigd, dan kunt u deze niet op een later moment weer activeren.

Ik heb nooit een brief ontvangen over de betaalpauze, kom ik dan niet in aanmerking?

Omdat u geen brief van ons heeft ontvangen, bestaat de kans dat u niet in aanmerking komt voor de betaalpauze. Het kan ook zijn dat de brief niet bij u is aangekomen. Om dit zeker te weten of om te bekijken of er alsnog mogelijkheden zijn kunt u contact opnemen met onze medewerkers van de afdeling Klantbeheer.

Ik heb momenteel een betaalpauze op mijn Financial Lease contract. Mag ik nog een nieuw contract aanvragen, het onderpand van mijn Financial Lease contract wijzigen of mijn Financial Lease contract overdragen aan een ander bedrijf?

Als er op uw huidige lopende Financial Lease contract een betaalpauze van toepassing is, kunt u geen nieuw contract aanvragen. Ook het onderpand van uw Financial Lease contract wijzigen of uw Financial Lease contract overdragen aan een ander bedrijf is niet mogelijk. Nadat de betaalpauze is afgelopen, kunt u opnieuw een aanvraag indienen.

Waarom is er zonder toestemming een betaalpauze op mijn Financial Lease contract toegepast?

Omdat voor veel bedrijven de coronacrisis acute impact heeft op de liquiditeitspositie, hebben we een grote groep klanten snel en efficiënt willen steunen. Daarom hebben we besloten om de betaalpauze zo snel mogelijk automatisch in te laten ingaan voor vrijwel alle klanten met een Financial Lease contract. De betaalpauze biedt klanten extra ruimte in hun liquiditeitspositie en creëert daarom wat rust.

Waarom moet ik zelf actie ondernemen om de betaalpauze te stoppen?

Wij hebben ervoor gekozen om vrijwel alle Financial Lease klanten automatisch een betaalpauze te geven. Dit is de snelste oplossing waarmee er direct extra ruimte zou ontstaan in de liquiditeitspositie van deze klanten. Dit betekent wel dat als klanten de betaalpauze niet willen, zij zelf actie moeten ondernemen om deze te beëindigen.

Kan ik ook kiezen voor een lager maandbedrag in plaats van een 6 maanden pauze?

Het is niet mogelijk om te kiezen voor een lager maandbedrag.

Kan ik de incassodatum van mijn Financial Lease contract aanpassen tijdens de betaalpauze?

Tijdens de betaalpauze is het niet mogelijk om een wijziging in uw contract door te voeren. U kunt dus ook uw incassodatum niet wijzigen.

Hoe vraag ik deze betaalpauze aan?

U hoeft de betaalpauze niet zelf aan te vragen. Uw betaalpauze is automatisch ingegaan per 31 maart 2020. Dit betekent dat u de leasetermijn van 31 maart 2020 niet hoeft te betalen. Betaalt u altijd op de 16e van de maand uw leasetermijn, dan gaat de incasso van 16 april 2020 niet door of hoeft u deze niet zelf over te maken. Maakt u in de toekomst liever geen, of korter gebruik van de betaalpauze? Dan kunt u dit online aan ons doorgeven via dit formulier.

Welke gegevens moet ik aanleveren voor deze betaalpauze?

U hoeft geen gegevens bij ons aan te leveren omdat uw betaalpauze automatisch is ingegaan per 31 maart 2020. Maakt u in de toekomst liever geen, of korter gebruik van de betaalpauze? Dan kunt u dit online aan ons doorgeven via dit formulier.https://www.mijndefam.nl/betaalpauze/stop

Wat heeft ABN AMRO te maken met mijn lening?

Leningen van Alpha Credit Nederland (ACN), DEFAM, GreenLoans en Credivance vallen onder ALFAM Consumer Credit. ALFAM Consumer Credit is een 100% dochter van ABN AMRO.

Heeft het gebruikmaken van de betaalpauze effect op mijn BKR notering?

Door de Betaalpauze wordt de looptijd van uw lening verlengd met de duur van de betaalpauze. Als u krediet geregistreerd is bij het BKR dan wordt de langere looptijd doorgegeven aan het BKR.

Wat zijn de gevolgen voor de looptijd van mijn lening?

De looptijd wordt verlengd met de looptijd van de betaalpauze. Als u uw lening in 60 maanden terugbetaalt, wordt dit 66 maanden.

Blijft mijn maandtermijn na 6 maanden gelijk?

Ja, de maandtermijn blijft ongewijzigd na de betaalpauze.

Wat gebeurt er als ik al een betalingsregeling heb?

De betaalpauze is ook mogelijk als u een betalingsregeling heeft, mits u de betaalafspraken goed nakomt. We kijken dan samen met u naar de gevolgen die de coronacrisis heeft op uw financiële situatie. En wat dit betekent voor de betalingsregeling die u bij ons heeft. Neem hiervoor contact op met onze medewerkers van de afdeling Klantbeheer.

Ik heb momenteel een achterstand op mijn lening. Kom ik in aanmerking voor de betaalpauze?

Ja, indien de coronacrisis u financieel raakt, komt u in aanmerking voor de betaalpauze. Ook als u momenteel een betaalachterstand heeft. Neem contact op met onze medewerkers van de afdeling Klantbeheer om uw persoonlijke situatie te bespreken.

Ik betaal mijn maandelijkse leasetermijnen altijd zelf en maak geen gebruik van een automatische incasso. Hoe gaat de betaalpauze dan in zijn werk?

Als u elke maand zelf de leasetermijn aan ons overmaakt, dan hoeft u dit vanaf 31 maart gedurende zes maanden niet te doen. Als u de leasetermijnen wel overmaakt dan zullen deze als extra aflossing op uw contract worden geboekt.

Wilt u uw maandelijkse leasetermijnen gewoon blijven betalen, en dus geen gebruik maken van de betaalpauze, dan kunt u dit online aan ons doorgeven via dit formulier.

De incasso van 31 maart is niet doorgegaan, maar deze wil ik toch graag betalen. Wat nu?

De incasso van 31 maart kan niet meer ingehaald worden. U kunt wel zelf een extra betaling doen, maar deze wordt als extra aflossing geboekt en wordt aan het einde van de looptijd verrekend. Een extra aflossing doet u door zelf een betaling over te maken naar het gebruikelijke bankrekeningnummer van Alpha Credit Nederland (ACN) onder vermelding van uw contractnummer.

Wilt u uw maandelijkse leasetermijnen gewoon blijven betalen, en dus geen gebruik maken van de betaalpauze, dan kunt u dit online aan ons doorgeven via dit formulier.

Ik betaal mijn maandelijkse leasetermijnen altijd zelf. Wat gebeurt er met deze betalingen tijdens de betaalpauze?

Alle betalingen die wij gedurende de betaalpauze (6 maanden vanaf 31 maart 2020) ontvangen, worden geboekt als een extra aflossing. Dit betekent dat de betalingen aan het einde van de looptijd pas worden verrekend.

Als u geen gebruik wilt maken van de betaalpauze, beëindig uw betaalpauze dan via dit formulier. Zo worden uw betalingen weer verwerkt zoals u gewend bent.

Wat gebeurt er met mijn slottermijn als ik gebruikmaak van de betaalpauze?

De looptijd van het Financial Lease contract wordt verlengd met de duur van de betaalpauze. Dit geldt ook voor de slottermijn. Deze schuift ook op en lost u af aan het einde van de verlengde looptijd van uw contract; gezamenlijk met de incasso van de laatste maandtermijn.

Kan ik de incassodatum van mijn Financial Lease contract aanpassen tijdens de betaalpauze?

Tijdens de betaalpauze is het niet mogelijk om een wijziging in uw contract door te voeren. U kunt dus ook uw incassodatum niet wijzigen.

Mijn leasetermijn betaal ik op de 16e van de maand. Wanneer gaat voor mij de betaalpauze in?

De betaalpauze is al ingegaan, u heeft dit op 16 april 2020 kunnen merken. Uw leasetermijn van 16 april 2020 is niet geïncasseerd of hoefde u niet zelf over te maken. Wilt u in de toekomst geen gebruik meer maken van de betaalpauze? Vul dan dit formulier in om de betaalpauze te beëindigen. Dan moet de eerstvolgende leasetermijn weer betaald worden.

Ik weet mijn contractnummer niet. Waar kan ik die vinden?

U vindt u contractnummer op uw contract of op uw rekeningoverzicht bij de omschrijving van de incasso van uw leasetermijn.

Hoe kan ik de betaalpauze beëindigen?

U kunt de betaalpauze beëindigen door dit formulier in te vullen.

Ik wil de betaalpauze pas vanaf een specifieke datum stopzetten. Wanneer moet ik dit doorgeven?

Vul het formulier uiterlijk vijf dagen vóór de incassodatum van uw leasetermijn in. Voorbeeld: wilt u dat de maandelijkse leasetermijn vanaf 31 mei weer wordt geïncasseerd, geef dit dan uiterlijk op 26 mei aan ons door. Let op: het is niet mogelijk om de betaalpauze te stoppen voor de incassodatum van 31 maart 2020 en 16 april 2020. Deze leasetermijnen zullen wij dus niet incasseren of hoeft u niet over te maken.

Ik wil geen betaalpauze en betaal mijn maandelijkse leasetermijnen altijd zelf. Moet ik dan het formulier beëindiging betaalpauze invullen?

Ja, we vragen u om dit formulier in te vullen om de betaalpauze te beëindigen.

U kunt uw maandelijkse leasetermijnen aan ons over blijven overmaken zoals u gewend bent.

Let op: Alle termijnen die u betaalt terwijl de betaalpauze doorloopt, worden als ‘extra aflossing’ geboekt. Dit betekent dat deze betalingen aan het einde van de looptijd pas worden verrekend.

De betaalpauze is 31 maart ingegaan, kan ik dit terugdraaien?

Nee, dit is niet mogelijk. De leasetermijn met incassodatum 31 maart 2020 en/of 16 april 2020 wordt niet geïncasseerd. U kunt wel zelf een extra aflossing doen, maar deze wordt dan ook als extra aflossing geboekt. Dit betekent dat hij aan het einde van de looptijd pas wordt verrekend.

Dit geldt ook als u altijd zelf uw maandelijkse leasetermijn aan ons overmaakt. Wilt u vanaf de volgende betaaldatum weer uw maandelijkse leasetermijnen voldoen, vul dan dit formulier in om uw betaalpauze te beëindigen.

 

Ik heb de betaalpauze beëindigd maar wil dit terugdraaien, kan dat?

Heeft u de betaalpauze beëindigd, dan kunt u deze niet op een later moment weer activeren.

Kan ik de betaalpauze ook telefonisch beëindigen?

Alleen als u geen toegang tot het internet heeft, kunt u telefonisch uw betaalpauze beëindigen. Onze medewerker vult dan de aanvraag voor u in. Hierbij moet u wel expliciet akkoord geven op de volgende verklaring: ‘Hierbij bevestig ik dat ik de betaalpauze wil beëindigen en dat ik bevoegd ben om dit namens het bedrijf te doen. Ik ben mij er van bewust dat ik in de toekomst GEEN gebruik meer kan maken van de betaalpauze.’
Het gesprek wordt opgenomen. U ontvangt van ons een bevestigingsbrief dat uw betaalpauze is beëindigd.

Waarom moet ik zelf actie ondernemen om de betaalpauze te stoppen?

Wij hebben ervoor gekozen om vrijwel alle Financial Lease klanten automatisch een betaalpauze te geven. Dit is de snelste oplossing waarmee er direct extra ruimte zou ontstaan in de liquiditeitspositie van deze klanten. Dit betekent wel dat als klanten de betaalpauze niet willen, zij zelf actie moeten ondernemen om deze te beëindigen.

Waarom duurt het zo lang voordat mijn betaalpauze wordt beëindigd?

De betaalpauze is per 31 maart 2020 automatisch ingegaan. Vanaf die datum is het ook mogelijk om via het online formulier de betaalpauze te beëindigen. Het verwerken hiervan is echter niet mogelijk gebleken voor de volgende incassodatum van 16 april. Dit betekent dat u hierdoor mogelijk ongewild één leasetermijn niet heeft betaald waardoor de looptijd van uw contract met een maand wordt verlengd. We vinden dit vervelend voor u. Uiteraard worden er geen extra rentekosten in rekening gebracht. Het totale leasebedrag van uw contract blijft ongewijzigd.

Waarom wordt de betaalpauze niet verlengd?

De betaalpauze was een tijdelijke oplossing na de uitbraak van het coronavirus en kan niet verlengd worden. Inmiddels vindt er versoepeling plaats van de coronamaatregelen en is er meer duidelijkheid over de steunmaatregelen vanuit de overheid. Dat geeft ons reden om de betaalpauze niet meer aan te bieden. Als u uw maandlasten voor uw lening niet kunt betalen, is er mogelijk sprake van een structureel probleem. Wij kijken dan graag naar uw persoonlijke situatie om samen een oplossing te zoeken.

Wanneer stopt mijn betaalpauze?

Uw betaalpauze stopt in september. Is uw betaal/incassodatum altijd aan het einde van de maand, dan moet u op 30 september 2020 uw eerste reguliere leasetermijn weer betalen. Als uw betaal/incassodatum halverwege de maand is, dan moet u op 16 oktober 2020 weer betalen. U ontvangt ongeveer acht weken voordat u weer moet betalen een brief van ons.

Word ik geïnformeerd over het einde van de betaalpauze?

Ja, ongeveer acht weken voordat u weer uw eerste reguliere leasetermijn moet betalen, ontvangt u een brief van ons. Hierin leest u wat het einde van de betaalpauze voor u betekent.

Wat moet ik doen als ik na de betaalpauze mijn maandlasten nog steeds niet kan betalen?

Verwacht u dat het na de betaalpauze nog steeds moeilijk wordt om uw leasetermijnen te betalen? Stuur dan een e-mail naar FLbetaalpauze@alfam.nl met daarin uw bedrijfsnaam, KvK-nummer, vestigingsadres, telefoonnummer en contractnummer. Wij nemen dan binnen twee weken contact met u op. We vinden het belangrijk dat uw Financial Lease ook na de betaalpauze voor u betaalbaar blijft en kijken graag samen met u naar een passende oplossing.

Wat gebeurt er met mijn betaalregeling na de betaalpauze?

De betaalafspraken die u had voorafgaand aan de betaalpauze blijven gehandhaafd. Verwacht u dat deze afspraken niet meer passen bij uw situatie of komt u in de betalingsproblemen? Neem dan contact op met onze medewerkers van de afdeling Klantbeheer.

Wanneer moet ik weer mijn eerste reguliere leasetermijn betalen?

De datum van uw eerste betaling na de betaalpauze is afhankelijk van het moment waarop u normaal gesproken uw leasetermijn betaalt. Is dit aan het einde van de maand, dan moet u op 30 september 2020 uw eerste reguliere leasetermijn weer betalen. Als halverwege de maand is, dan moet u op 16 oktober 2020 weer betalen. U ontvangt ongeveer acht weken voordat u weer moet betalen een brief van ons.

Moet ik na de betaalpauze zelf iets doen om mijn leasetermijnen weer te betalen?

Maakt u gebruik van een automatische incasso, dan hoeft u niets te doen en wordt uw leasetermijn door ons afgeschreven. Als u elke maand zelf uw leasetermijn overmaakt, dan moet u dit na afloop van de betaalpauze zelf weer doen (bijvoorbeeld via een periodieke overboeking).

Ik heb een brief ontvangen over het einde van mijn betaalpauze, maar ik wil nu gelijk mijn betaalpauze stopzetten. Wat moet ik doen?

U kunt de betaalpauze beëindigen door dit formulier in te vullen.

Ik wist niet dat ik een betaalpauze had op mijn Financial Lease contract waardoor ik 6 maanden onbedoeld mijn leasetermijn niet heb betaald. Kunnen jullie dit alsnog incasseren?

Nee, wij kunnen deze termijnen niet alsnog incasseren. U kunt wel zelf het bedrag aan ons overmaken. Gebruik hiervoor het gebruikelijke bankrekeningnummer van Alpha Credit Nederland (ACN) en vermeld uw contractnummer bij de betaling.

Ik heb twee brieven ontvangen over het einde van mijn betaalpauze, waarom?

Helaas is er iets misgegaan met de verzending van een 100-tal brieven. Hierin is per abuis de einddatum van het contract vermeld, in plaats van de einddatum van de betaalpauze. Dit is gecorrigeerd in een tweede brief. De laatst ontvangen brief is dus correct. Excuses voor het ongemak.