Let op! Geld lenen kost geld Let op! Geld lenen kost geld.
Ga naar pagina inhoud

Tips veilig omgaan met MijnDEFAM

Veiligheid staat voorop bij het gebruik van MijnDEFAM of de MijnDEFAM-app. DEFAM stelt alles in het werk om deze veiligheid te waarborgen.

Daarnaast is het belangrijk dat u zelf ook goed oplet en voorzichtig handelt. Wij geven u daarom graag een aantal tips en voorschriften. Ter voorkoming van internetcriminaliteit leest u meer algemene informatie over veilig internetbankieren op http://www.veiligbankieren.nl.

Zorgvuldig omgaan met gebruikersnaam en wachtwoord

Houdt uw gebruikersnaam en wachtwoord geheim. Bewaar deze op een veilige plaats. Wijzig regelmatig uw wachtwoord.

Geef uw gebruikersnaam en wachtwoord niet aan derden

Vraagt iemand om uw inloggegevens? Geef deze dan nooit af. De inloggegevens zijn persoonlijk. De medewerkers van DEFAM zullen nooit, op welke wijze dan ook, naar uw inloggegevens vragen.

Laat niemand meekijken bij inloggen

Zorg ervoor dat er niemand kan meekijken bij het inloggen op de online omgeving MijnDEFAM. Hiermee voorkomt u dat uw gegevens in verkeerde handen terecht komen. Scherm uw toetsenbord af bij het intypen van uw inloggegevens.

Waarom is het beschermen van inloggegevens belangrijk?

De inloggegevens zijn de toegang tot uw persoonlijke gegevens en bieden de mogelijkheid om geld over te boeken vanuit uw krediet naar uw gekoppelde betaalrekening. U kunt gedupeerd raken als derden uw codes en gegevens in handen krijgen.

Apparatuur beveiligen

Bescherm uw apparatuur door alleen legale en bekende software te installeren. Daarnaast kunt u uw desktop, laptop, mobiele telefoon en / of tablet beveiligen met een code of wachtwoord. Ook is het van belang een virusscanner te gebruiken. Update uw besturingssysteem, browser en App regelmatig. Om het risico op internetfraude te verkleinen is het verstandig om uw internetverbinding en computer goed te beveiligen. Op een onbeveiligde desktop, laptop, mobiele telefoon en / of tablet kan eenvoudig kwaadaardige software geïnstalleerd worden waarmee derden inloggegevens kunnen achterhalen.

Bekijk uw afschrijvingen

Houdt uw saldo en transacties op uw overzicht in de gaten en controleer regelmatig of dit klopt.

Fraude

Twijfelt u of vermoedt u dat u slachtoffer bent van Fraude?
Neem direct telefonisch contact op met de afdeling Klantenservice van DEFAM op 030 659 66 00.

Wat doet DEFAM?

DEFAM doet er alles aan om uw gegevens te beschermen. Wij hebben daarom geïnvesteerd in goede beveiligingstechnologieën. Een firewall blokkeert ongeoorloofde toegang en beschermt uw persoonlijke gegevens.

Wij maken daarbij ook gebruik van de beveiligingsdiensten van een extern bedrijf. Dit zorgt ervoor dat uw en onze informatie veilig is. Voor meer informatie verwijzen wij u naar onze website: www.defam.nl.