Let op! Geld lenen kost geld.

Wie is Alpha Credit Nederland?

Als u geld leent, is het goed om te weten bij welk bedrijf u de lening afsluit. Daarom vertellen we u graag meer over Alpha Credit Nederland.

We zijn onderdeel van ABN AMRO

Lenen bij Alpha Credit Nederland is een zekere zaak. We zijn een 100% dochter van ABN AMRO. En we hebben ruime ervaring met autoleningen en leningen voor motoren.

U kunt terecht bij uw eigen dealer

We werken samen met dealers en automotive tussenpersonen. Zij weten welke auto u wilt financieren en kennen uw situatie. Daardoor kunnen ze goed met u meedenken.

Verantwoord geld lenen is ons uitgangspunt

We willen voorkomen dat mensen in de problemen komen door een lening. Daarom beoordelen we uw aanvraag zorgvuldig. We doen onder andere een BKR-toetsing. Zo kunnen we zien of u nog andere leningen heeft en of het verantwoord is om een nieuwe lening af te sluiten.

We voldoen aan alle wet- en regelgeving

De Autoriteit Financiële Markten geeft vergunningen af aan financiële dienstverleners zoals Alpha Credit Nederland. Ook controleren ze of alle bedrijven zich aan de regels houden. Uiteraard doen wij dat. Ook volgen we de richtlijnen op van de Vereniging van Financieringsondernemingen in Nederland. Zij houden zich met name bezig met verantwoord lenen. Op deze manier dragen we bij aan een gezonde leenmarkt.