Let op! Geld lenen kost geld.

Waar let u op als u een lening afsluit?

Uw dealer denkt met u mee over een lening die goed bij uw persoonlijke situatie past. Hierdoor kunt u een verantwoorde lening afsluiten. Als u zelf leningen gaat vergelijken, let dan op de volgende punten.

Bekijk de voorwaarden van de verschillende leningen

Wat is de looptijd van de lening?

Het is verstandig om de duur van de lening aan te laten sluiten bij de levensduur van de auto of motor. Voor nieuwe voertuigen is de maximale looptijd bij ons zes jaar. Bij een tweedehands hangt de looptijd van de lening af van de leeftijd en de waarde van de auto.

Betaalt u een boete als u eerder aflost?

Elke aanbieder heeft andere voorwaarden. Bij veel aanbieders betaalt u geen kosten als u een Doorlopend Krediet, Persoonlijke Lening of Huurkoop eerder wilt aflossen. Maar soms betaalt u wel een boete als u eerder aflost. Houd hier dus rekening mee als u een lening afsluit. Dan weet u vooraf waar u aan toe bent.

Is de laagste rente altijd de beste optie?

Rente is belangrijk, maar het is verstandig ook rekening te houden met andere zaken. Leent u bijvoorbeeld bij een betrouwbare aanbieder? Passen de voorwaarden van de lening bij wat u zoekt? En kunt u zonder kosten extra aflossen? 

Is het slim om de aanbieder met de laagste maandlasten te kiezen?

Het lijkt een verantwoorde keuze om uw maandlasten laag te houden. Maar let op: vaak zijn die maandlasten niet voor niets laag. Misschien heeft de aanbieder wel een slottermijn opgenomen in de offerte? 

Staat er nog iets bijzonders in ‘de kleine lettertjes’?

Lees altijd de complete voorwaarden door voordat u deze ondertekent. Vragen over onze offerte of over de algemene voorwaarden? Stel ze aan uw dealer of aan onze Klantenservice.